Over mij

“You have made us, for yourself, Lord, and our hearts are restless until they rest in you.”

Deze uitspraak van Augustinus raakt aan iets essentieels voor mij. Dat gaat over gevonden zijn allereerst dat er in besloten ligt. Maar niet minder over zoeken, twijfelen en geloven. Over iets van een diepe rusteloosheid die verweven is met het leven. Ik ben een zoeker, een luisteraar, een spreker, een theoloog die de praktijk zoekt en een coach die de verdieping wil. Zoekend naar bezieling en bezield leven op het grensvlak van geloven en leven.

Theoloog en coach

Mijn liefde ligt bij de theologie. Vanaf begin 2015 heb ik mijn focus liggen in CRUX. Dat gaat voor mij om bezielen, bezinnen en begeleiden: kerken, pioniers, predikanten en anderen in en rond kerk en geloof. Hier zoek ik zowel het hart van de kerk als de rand. Bezig zijn met kerkvernieuwing op het snijvlak van de tijd, rond spiritualiteit, vitaal kerk-zijn, grensgangers en nieuwe kerkvormen. Hier combineer ik mijn theologische achtergrond met die van de coach die gericht is op processen, ontwikkeling en verandering.

Vanaf  2009 ben ik al zelfstandig coach met CONFIDO coaching. In de afgelopen jaren coachte ik politiemensen, managers en directeuren in de zorg en het onderwijs, zelfstandigen uit de zakenwereld en predikanten en voorgangers. Die laatste groep heb ik nu apart ondergebracht bij CRUX.  Ik maak ook deel uit van Toerusting 2.0 dat zich richt op toerusting binnen de Nederlands Gereformeerde Kerken. Als coach ben ik geregistreerd als Practitioner bij de NOBCO.

Teamleider bij Nederland Zoekt…

Vanaf 2011 ben ik betrokken bij Nederland Zoekt… Wat mij hier trekt is de aandacht voor procesontwikkeling van kerken en missionaire initiatieven vanuit een cultuur van discipelschap. Ik houd me bezig met inhoudelijke aspecten rond materiaal, blogs en inhoudelijke contextualisatie rond discipelschap en missionaire gemeenschapsvorming.

Predikant-pionier van Stroom Amsterdam

In de periode 2003-2008 stond ik als pionier aan de wieg van een nieuw initiatief dat uitgegroeid is tot Stroom Amsterdam. Hier heb ik voorbereiding, visie en de eerste inhoudelijke start vormgegeven als predikant-pionier in hartje Amsterdam.

Predikant in Surhuisterveen en Opende

Van 1998-2003 was ik gemeentepredikant in Surhuisterveen en Opende. Hier heb ik zowel de sluiting van een kerk meegemaakt als de groei van een gemeente. Dit was ook de plek waar ik merkte hoe groot de uitdaging is om in de huidige context kerk te zijn voor nieuwe generaties.